Premiul Nobel 2020 în fizică
Azi s-a acordat premiul Nobel in fizica lui Roger Penrose si “gaurilor negre”! Am avut bucuria sa il ascult la conferinte de cateva ori. Roger Penrose putea primi premiul pentru multe descoperiri, dar acum l-a primit pentru ca a demonstrat ca gaurile negre chiar pot aparea in realitatea Cosmosului nostru, nu sunt doar o solutie pur teoretica a ecuatiilor, asa cum Einstein credea la inceput. Ceilalti laureati sunt Andrea M. Ghez si Reinhard Genzel pentru demonstrarea indirecta a existentei gaurii negre supermasive din centrul galaxiei noastre, studiind miscarea stelelor foarte aproape de ea si aratand ca orbita lor este deviata de un obiect compact ce are masa a milioane de sori.
Domnule Presură ,este posibil un dispozitiv perpetuum mobile cu randament cu valoare 1 (100 la suta )?
Salut!
Un om extraordinar de inteligent
Aproape 100.000 abonati. Poate că tinerii ca mine din Romania mai au o șansă. Sper , încă sper.
Felicitari pentru ceea ce faceti !!! 👏👏👏
Aha Cristi, asculti Florin Salam:)))
Buna seara Cristi, pentru ca azi se vorbeste despre gauri negre, stiu ca Einstein a caracterizat gavitatia unei gauri negre ca fiind posibil sa fie infinita. In conditiile in care 2 gauri negre de marimi diferite s-ar intalni, exista posibilitatea ca gaura neagra mai mare sa “absorba” gaura neagra mai mica. Daca gravitatia este infinita pentru cele 2 gauri negre cum poate exista varianta ca cea mai mare sa “inghita” gaura neagra mai mica? Exista un infinit de putere gravitationala mai mare si un infinit mai mic? Eu ma gandesc ca pana la urma si acest infinit ar trebui cumva finit ca sa poti face diferenta intre cele 2 forte gravitationale. Ce parare ai despre situatia data? Stiu ca nu am avut niciodata de a face cu intanirea a 2 gauri negre dar teoretic vorbind, cum are putea fii posibil intr-o situatie de genul acesta? Multumim.
Universul e o probabilitate…a existentei universului…
Ceea ce fizica dovedeste , nu ceea ce anticipeaza…
Felicitări Dumnezeu să vă binecuvânteze 🙏🙏🙏
Mă cam sperie găurile astea, îmi lasa impresia ca universul nostru este un generator de energie , iar găurile negre este locul pe unde se extrage aceasta energie
Wait, really?