PREVIEW 21:30: 🚀 Roverul Perseverance ajunge pe Marte!

0
(0)

Urmareste-ne LIVE aici, de la 21:30 in aceasta seara!
https://youtu.be/WTGGtqy0LjQ

Vom retransmite LIVE de la NASA, cu Claudiu Tanaselia (parsec.ro) si invitatii nostri: Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut roman, Bogdan Marcu (inginer de motoare de racheta la Blue Origin, compania lui Jeff Bezos), Aurora Simionescu (astronom, Olanda), Adrian Sonka, Cristian Roman, Alexandru Mironov, si alte nume faine.

Va fi un eveniment mediatic intens, cu multe camere de filmat. Numai roverul are 19 camere de luat vederi si doua microfoane. Va fi pentru prima data cand vom auzi cu adevarat sunetul de pe alte planete! In plus, roverul este dotat cu un mini-elicopter, care va fi primul ce va zbura in alte lumi. Si acesta are camere de luat vederi (de fapt, singurul lucru pe care il are, mai mult nu poate duce pentru a atmosfera martiana nu este suficient de densa). Ca totul sa mearga, roverul trebuie sa treaca de cele “spate minute de aterizare” si sa puna cu bine “piciorul” pe suprafata martiala.

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

7 Comments

  1. Ca să creezi prosteală mondială, iei de la țâțe miliarde de copii și îi bagi în procesare, le explici de mici tot ce au descoperit frații Grimm. Știința e implementată și acceptată ca dresajul: secretul e vârsta fragedă a elevului, copiii cred orice, și oricum nu au voie să contrazică profesorul adult. Dacă însă iei un adult și vrei să-i demonstrezi gravitația cu magneții, îți va râde în nas, arătându-ți că fierul e singura substanță care se comportă așa. Propulsia explicată cu gaze i-ar fi demontat-o la fel, simplu: (analogie cu apa și submarinul) în atmosferă gazul care țâșnește din propulsoare împinge gazul din jur, în care e aeronava "scufundată", dar în vid ce împinge? Am citit comment-uri, răutăți, e păcat, mai jihadistă ca orice religie e așa zisa știință despre planete inaccesibile mulțimii, despre elita celor care au acces mai sus de spațiul aerian comercial. Dar ciudat, Luna e mai aproape, ar fi trebuit să avem măcar o poză cu cealaltă față, cea spre exterior. Sau 'jde mii de rovere cu transmisii live pe cratere lunare, cum are ISS-ul. Ha?

  2. Rusii le cară astronauții pe stația orbitala pentru ca NASA nu e în stare, space X a reușit în mai puțin de 10 ani ce nu au reușit ei în 70 de ani și îmi spuneți ca trebuie sa pun botul la niște animații grafice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *