#2i 📘 Ce este evoluționismul? Ep.31 Invitat: Alexandru Stermin
Prezentarea este o invitație la întâlnirea cu unul dintre cele mai fascinante și de aventură exerciții de gândire pe care îl face umanitate în nevoia de a cunoaște și înțelege lumea din jur. Încă din dimineața apariției noastre pe Pământ ne-am lăsat fascinați de viațq din care facem parte, de diversitatea, splendoarea și misterul ei. După un lung, riscant și îndrăzneț drum, mintea umană a formulat unele dintre cele mai complexe și frumoase ipoteze și teorii despre viață. Testate și nuanțate de-a lungul timpului acestea au pus bazele științei moderne și ale Lumii în care trăim. Dincolo de implicațiile ei majore în medicină, sociologie și ecologie, teoria evoluției vieții, marchează fără să știm cotidianul nostru, răspunzând și clarificând multe din lucrurile mărunte pe care nu le înțelegem, în timp ce ne poate sprijini, de asemenea, în confruntarea noastră cu marile întrebări existențiale: Cine suntem? De unde venim?”.
Alexandru N. Stermin, lector la Facultatea de Biologie și Geologie a Universității Babeș-Bolyai. Licențiat în biologie și teologie, a absolvit un masterat în filosofie. Preda cursurile de Anatomia comparată a Vertebratelor, Etologie, Bioetică și Ecologie Umană. A participat în expediții în jungla Americii de Sud și în Siberia, a fost bursier la Universitatea din Greifswald, Germania și Universitatea de Stat din Rio de Janeiro, Brazilia. Se implică activ în proiecte de conservare a naturii și comunicarea a științei. Contribuie cu textele sale în paginile revistelor Sinteza și National Geographic.
Emisiune realizată de Ciprian Mihali și Cristian Presură
„Dicționarul de idei și ideologii” este o serie de dialoguri despre marile teme ale gândirii sociale, politice și culturale care au construit lumea în care trăim. Sunt invitați în aceste dialoguri personalități din România și din afara țării, cercetători români consacrați în domeniul lor, care expun unui public generalist modul în care au luat naștere cele mai importante sisteme de idei ale lumii moderne, cum s-au transformat ele in ideologii și cum au evoluat de-a lungul timpului până azi. Emisiunile vorbesc deopotrivă despre istoria conceptelor, despre Scopul realizatorilor acestei emisiuni este triplu: să ofere o cunoaștere de calitate, bine structurată, argumentată și comunicată, bazată pe referințe; să adune laolaltă și să prezinte publicului vorbitor de limbă română membri de excepție ai comunității academice și științifice din România și din diaspora; să propună un model de dialog public, bazat pe schimbul argumentat de idei și pe respectul tuturor participanților la acest dialog.
Întreaga serie a Dictionarului de idei și ideologii poate fi urmarită aici:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLcod69NUBSYiMviyDe9t5CYTra8MXVRsF
/>
#ideișiideologii #cristianpresura #ciprianmihali #teoriepolitică #istoriepolitică #ideologie #dialog #2i
Similar Posts:
-
#2i 📘 Dicționar de idei și ideologii. Ultima intalnire, cu opt invitati. Despre viitorul nostru. -
#2i 📘 Ce este transmumanismul? Ep.30 Invitat: Mihaela (Meia) Chita-Tegmark -
#2i 📘 Cine-i de stânga și cine de dreapta? Ep.32 Invitat: Cristian Preda -
Adevărul despre HAARP! Cercetare sau armă de distrugere în masă?
Dupa Mendel, un roman de al nostru, vezi https://www.lumeasatului.ro/articole-revista/1476-descoperire-de-nivel-mondial-in-genetica-pasarilor.html, studiind modificarile genetice la rasele de gaini, a constatat ca teoria lui Mendel nu este decat o bucatica a studiilor lui.
Religia a aparut in momentul in care prostul s-a intalnit cu profitorul
1:37:00
dar nu pot sa existe 2 adevaruri la aceas intrebare ! ori e alba ori e neagra… ori ca e adevarata povestea biblica, ori e adevarat ce zice stiinta… ambele nu au cum sa fie deodata adevarate, asta daca nu esti Unitarian si crezi, ca Dumnezeu a creat viata si nu fiintele vii 🙂
felicitari,va multumesc
pana la urma ce a fost primul, oul sau gaina?
👍
👏👏👏
Interesant !
Inițial creștinii, credincioșii au fost prigoniți de autorități pentru crezul lor.
Ulterior autoritatea si legea a devenit biserica, iar prigoniți au devenit cei ce nu credeau.
Acum suntem într-o faza in care observ foarte multă agresivitate/miștouri ieftine și gratuite din partea celor care nu au o credință împotriva celor care aleg sa creadă.
Tot ce știu este că nu știu nimic!
Super! Și dacă dura 3 ore tot nu mă plictiseam să ascult. Poate că dacă subiectul este atât de complex ca acesta, ar trebui să faceți astfel de prezentări mai lungi? 😀 doar o părere….