Arhivele viitorului – ep. 8: Cum vom locui în viitor?
Invitat: Augustin Ioan (arhitect)
Ce va mai însemna să locuim în condiții de mobilitate neliniștită, angoasata, de pendulare migratorie între destinații temporare, un temporar permanentizat? Cum arată, oare, casele de mâine, locuirea întreolaltă, vecinătatea, singurătatea? Dar faptul că se locuiește, deja, în afara planetei noastre și că urmează baze lunare și marțiene? Până atunci, aici, pe pământ, avem de discutat despre ipostaze ale locuirii ca reglaje fine ale raportului public (comunitarist) versus privat.
___________________
Augustin Ioan (n. 1965) este profesor la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București. Eseist, poet, publicist, este doctor în arhitectură și în filosofie, cu o licență în teologie, a urmat o parte din studii la Universitatea din Cincinnati. A fost profesor invitat la numeroase universități din Europa și din Statele Unite. Este autorul a peste douăzeci de lucrări consacrate arhitecturii, cu deosebire arhitecturii sacre, istoriei arhitecturii și transformărilor ei contemporane. Câștigător al concursului pentru Catedrala Patriarhala București, cu un colectiv de arhitecți si studenți de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București (2002), a proiectat și a realizat noua Catedrală Arhiepiscopală din Curtea de Argeș.
Tehnicieni buni, sigur.., dar nu prea au treaba cu comunicarea. Dialogul este cu noi, nu doar intre voi! Dati oamenilor obisnuiti niste informatii…, nu le impartasiti doar intre voi.