Omul major – episodul 4: Atunci când multimedia întâlnește inteligența artificială

0
(0)

Seria Fizica Cool #seriacool https://tinyurl.com/2s437srj
Seria #shorts: https://tinyurl.com/yw8b4sab
Seria carte “Fizica Povestită” #fizicapovestita https://tinyurl.com/966kzam9
Seria „Dicţionarul de idei şi ideologii (#2i)”: https://tinyurl.com/muryddb5
Seria “Deschis la cercetare”: https://tinyurl.com/2p9dtb6k

Multimedia constă dintr-o combinație de medii digitale discrete (text, imagini statice) și continue (sunet, imagini în mișcare, secvență video), sincronizate și legate astfel încât să permită utilizatorului o consultare interactivă. Apariția produselor și serviciilor multimedia în ultimii ani, coroborată cu evoluția tehnologică (de exemplu, capacitatea de calcul, arhitecturile algoritmice, Internetul obiectelor, cloud computing, 5G) au bulversat producția și au declanșat masivizarea datelor multimedia.
În ceea ce privește inteligența artificială, cercetătorii au dezvoltat algoritmi pentru analizarea unor cantități mari de date brute pentru a extrage modele (învățare automată sau machine learning). Prin creșterea relevanței modelelor sale, metodele de învățare profundă au condus la progrese incredibile în vederea prin computer, recunoașterea vorbirii, traducerea automată, procesarea limbajului natural, analiza imaginii medicale, mașinile autonome, jocurile și robotica. În mod logic, putem pune întrebarea: “Ce se întâmplă atunci când multimedia întâlnește inteligența artificială?”

Despre invitat
Ioan Roxin este profesor universitar de clasă excepțională la Departamentul de Multimedia, Tehnologiile Informației și Comunicațiilor de la Universitatea Franche-Comté din Franța. Este director al laboratorului ELLIADD (Editură, Literaturi, Limbi Străine, Informatică, Arte, Didactică, Discurs) din mai 2014. Este președinte al filialei Montbéliard a Universității Deschise. Pentru meritele sale științifice și culturale, a fost recompensat cu titlul de Ofițer în Ordinul Palmelor Academice. În 1980, a absolvit ca șef de promoție Facultatea de Planificare și Cibernetică Economică din București.

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

7 Comments

  1. Cipri, nu mai trebuie sa cautati cei 3oo de specialisti cu care sa betonati principiile si bazele invatamintului din Romania.Pina acum citi ati gasit?
    Cu softurile astea se pot face doctorate?

  2. Din pacate domnule Cristian, evolutia Media in timpurile noastre cand toata lumea are access la informatie dar nu toata lumea poate cerne si discerne ce e o informatie valida, este cel mai mare regres din ultimele sute de ani. Lumea inca nu este destul de educata in sensul asta si din pacate, cred ca in Romania nu o sa fie vreodata. A devenit tehnologia si multimedia atat de usor accesibila incat orice nepregatit se poate afirma. Foarte direct si placut domnul Ioan Roxin. A fost o placere sa il urmaresc! Va salut cu respect!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *