Arhivele viitorului – ep.21: Propaganda în epoca digitală

0
(0)

Invitat: Corneliu Bjola, University of Oxford
Urmareste aici toata seria “Arhivele viitorului”: https://www.youtube.com/playlist?list=PLyrjSrB27ZYTH5AZvBfyRb91heAeP13hR />
În carte sa din 2017, „Despre Tiranie: 20 de lecții pentru secolul 20”, profesorul Timothy Snyder de la Yale University afirmă că „dacă nimic nu este adevărat, atunci totul este spectacol. Cel mai mare portofel plătește pentru cele mai orbitoare lumini”. Reflecția lui Snyder atinge un punct nevralgic al societății digitale în care trăim azi. Faptul că tehnologiile digitale care definesc din ce în ce mai mult modul în care interacționăm unii cu alții, fie în spațiul privat sau cel public, au capacitatea de a influență enorm și implicit de a deforma instrumentele noastre de gândire critică. Discuția de miercuri, 2 martie 2022, are scopul de a înțelege mai bine contururile propagandei digitale (ce înseamnă din punct de vedere conceptual, cum funcționează, cu ce efect) și de a evalua posibile abordări care să ne permită să ne protejăm de efectele nocive ale propagandei digitale la nivel personal, dar și ca membri ai societăților democratice din care facem parte.

Despre invitat

Corneliu Bjola este profesor asociat în studii diplomatice la Universitatea din Oxford și director pentru Oxford Digital Diplomacy Research Group. De asemenea, predă la Centrul de Diplomație Publică de la Universitatea din California de Sud și este profesor lector la Academia Diplomatică din Viena. A publicat pe larg pe teme legate de impactul tehnologiei digitale asupra diplomației, cu un accent recent pe diplomația publică, negocierile internaționale și metodele de combatere a propagandei digitale. Recentul său volum co-editat „Diplomația digitală și organizațiile internaționale: autonomie, legitimitate și contestare” (Routledge, 2020) analizează ramificațiile mai largi ale tehnologiilor digitale privind dinamica internă, politicile multilaterale și angajamentele strategice ale organizațiilor internaționale.
A fost intervievat pe teme legate de impactul tehnologiei asupra afacerilor globale de către diverse instituții media globale, inclusiv Tech Monitor, Al Jazeera, New Statesman, Guardian Nigeria, Debating Europe, Times of Israel, EkotürkTV, NetzPolitik, The Article, Revista Noticias, The National, The Hill, The Independent, NBC News, La Croix, Quartz, BBC Mundo, Digi24, AFP, The Economist/IQ, EuroActiv, Jerusalem Post, Global Times, Diplomatic Courier și Diplomatic Magazine.

A fost invitat să țină prelegeri sau să desfășoare sesiuni de instruire pentru Ministerele Afacerilor Externe și Academiile Diplomatice din Marea Britanie, Uniunea Europeană, Germania, Grecia, Georgia, Spania, Israel, Lituania, Emiratele Arabe Unite, Armenia, Honduras, Bahrain, România, precum și pentru organizații internaționale (UNITAR, United Nations System Staff College, Commonwealth, Organizația Internațională a Muncii).

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

6 Comments

  1. Este aproape inuman ca acesta emisiune are atat de putine vizualizari si numai 12 comentarii in acest moment. Asta este realitatea in toata lumea. Umanitatea este intr-o lenta evolutie. Multumesc inca odata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *