Motoare electrice fără perii

0
(0)

Îmi aduc aminte cu drag de perioada în care am fost student al Facultății de Electrotehnică, de examenele dificile și de faptul că această perioadă a reprezentat primul meu contact serios cu fizica. Aici am învățat despre motoarele electrice, așa că invitația celor de la Bosch România este mai mult decât oportună 😊

Așadar, în acest videoclip vă voi prezenta principiile de funcționare ale motoarelor electrice și voi face o analiză comparativă între motoarele cu și fără perii (cunoscute și sub denumirea de brushless).

Tutoriale și videoclipuri explicative despre sculele Bosch Pressional, aici – https://www.youtube.com/user/BoschProfessionalRO

Comunitatea Bosch Professional România – https://www.facebook.com/BoschProfessionalRO
#boschinnovation #boschbiturbo

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

11 Comments

  1. Am facut si eu un motor din sarma izolata si magneti . L-am postat pe youtube dar am sters filmarea ulterior. Nu continea manele si am avut prea putine vizualizari 🙂

  2. Multumim pentru informatie domnule Presura.
    Va rog sa-mi spuneti de ce in SUA la priza folosesc o tensiune de 110 si frecventa de 150 herti fata de europa care foloseste 220 tensiune si 50 de herti frecventa. Reprezinta un avantaj sau asa vor americanii sa foloseasca?

  3. M-ar interesa foarte mult o prezentare despre acumulatori, din motive practice: pe sculele electrice cu cablu este menționat puterea motorului, și chiar dacă nu ești specialist, știi că un motor de 1500 W e mai puternic decât unul de 500.
    Însă la sculele pe acumulatori, nu-i așa simplu. Puterea motorului, de regulă, nu este specificat, doar caracteristicile acumulatorului. Amperajul cu cât e mai mare, cu atât mai bine, căci unul cu amperaj mare poate înmagazina mai multă energie. Asta mi-e clar. Însă cu tensiunea am probleme. (Nu cu cea arterială, ci cu cea a acumulatorului… :)) În ce mod influențează tensiunea acumulatorului puterea aparatului? Dacă o influențează… Cum îmi dau seama ce caracteristici trebuie să aibă o sculă pe acumulatori (o mașină de tuns iarba, de ex.) ca să echivaleze ca putere cu una de 1500 W? Ce diferențe s-ar putea observa în timpul utilizării a două scule identice (mașini de găurit și înșurubat, de ex.), dar cu acumulatori diferiți: de ex. una cu acumulator de 18 V și 10 Ah vs. 36 V și 5 Ah?

    Sunt chestiuni cu care te întâlnești zi de zi din ce în ce mai frecvent, și care dau bătăi de cap mie și altor nespecialiști în domeniu, motiv pt. care ar fi foarte util de clarificat aceste probleme.

  4. Mulțumesc pt.toaye aceste informații ,nu e nimeni de vină că,creierul meu nu poate asimila și păstra aceste informații,dar vă rog ,un electromotor magnetic care să și încarce bateriile unei triciclete electrice, îmi puteți arăta?

  5. În totdeauna mia plãcut electronica si motoarele electrice multumesc mult de explicatiile Dv. Sãnâtate multã vã doresc si vã mai astept cu noi videouri

  6. Finalul complet aiurea si FALS. Despre motoarele fara perii cu "rotor in scurtcircuit" mai ales alea fara bobina ajutatoare si condensator sau despre cele "smart drive" "surori" cu motoarele "step by step" (stepper), cele cu "reluctanta variabila" sau altele nu pomenesti nimic, pentru o eventuala prezentare in viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *