Ce sunt schimbările climatice și în ce măsură suntem responsabili de ele?

0
(0)

De ce vorbim despre schimbările climei? Care e impactul omului asupra mediului? Care e rolul oceanelor în schimbările climatice? Unde se duce căldura degajată de arderea combustibililor fosili? La aceste întrebări și altele din același domeniu ne va răspunde Irina Marinov, cercetător în domeniul climei și profesor de științe ale pământului și mediului la University of Pennsylvania, SUA, într-o discuție LIVE moderată împreună cu Ada Roseti miercuri de la ora 21.00, aici https://www.youtube.com/watch?v=o6keGsvFFME />Dacă ai întrebări legate de mediu și schimbările climatice, pune o întrebare aici și, dacă întrebarea ta va primi răspuns în cadrul emisiunii, poți câștiga o carte de la Editura Humanitas.

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

13 Comments

  1. Păcat de anii pierduți prin școală. Intrarea în facultăți ar trebui sa se facă și după nivelul de iq, deoarece mulți oameni fac o facultate, învață mecanic niște teorii fără sa aibă o gândire critica și analitică. Este drept ca oamenii, în special cei bogați, beneficiarii capitalismului, poluează si distrug, și avem nevoie de o schimbare, dar schimbările climatice sunt ciclice și nu sunt un rezultat direct al emisiilor de dioxid de carbon produs de om iar lucrul ăsta este foarte simplu de înțeles și logic.

  2. Noi ,bietii de noi ,romanii ,ABIA acum am ajuns la masa civilizatiei ..sa ni se spuna ca …mai putin cu aia si cu cealalta …NE CADE greu ! Lumea vestica s -a bucurat din anii 70 – 80 de toate acestea …Ma duce cu gandul la Arghezi :"Dar eu ,ravnind in taina la bunurile toate ,Ti -am auzit cuvantul :Nu se poate !"Traim frustrari deja vue …! Daca putem trece peste asta ,vom fi fericiti !

  3. Am urmarit cu mare interes acest podcast (daca asa se numeste) si in continuare vreau sa va spun ce am inteles conform pregatirii mele de economist aspirant pensionar:
    1. problema este ca "fabricam" prea mult CO2;
    2. jumatate se duce in oceanul planetar, care pana sa devina sifon, se depune pe fundul oceanelor , se transforma in combustibil fosil;
    3. jumatate ramane in aer care se incalzeste ;
    4. Problema nu este ca taiem padurile, problema este ca nu plantam destul ca sa punem in loc, padurile batrane TREBUIE taiate, plantele tinere asimileaza mai mult CO2;
    5. Dracul nu este atat de negru, unca mai putem sa facem copii!
    6. Dati-i bataie cu noile centrale nucleare care produc energie curata!

  4. Felicitari pentru acest film! Urmaresc cu mult interes acest gen de emisiuni.
    Banuiesc ca majoritatea oamenilor isi doresc sa aiba o planeta mai curata si totusi cu greu se observa treaba aceasta.

  5. Bun gasit pe Canalul Tocilarilor. Cred 🙂
    Inainte de intrebari, un citat din minunatul joc Star Wars: KotOR 2
    "Once upon a time, organic meatbags bred out of control and filled the galaxy. There are different

    meatbags across different planets, all bumping into each other.

    They talk a great deal and threaten each other for various reasons, mostly involving mating,

    survival, and resources. It is really quite tiresome."
    Pt doamna profesoara (Go Sfantul Sava!):
    1. Gasiti citatul de mai sus utopic, neutru sau distopic – pe scurt, va rog;
    2. Cata populatie credeti ca ar putea trai pe Pamant, la nivelul poluarii din 2022, sa zicem, adica tot cu carne consumata, masini pe benzina/motorina, avioane/yahturi private etc. Adica cati oameni poate suporta planeta, la nivelul mediu actual de gaze degajate per om? 1mld? 4mld? 7 mld etc?
    3. Credeti ca, la ritmul actual al cresterii atat tehnologice cat si al populatiei, o catastrofa climatica va fi evitata sau nu?
    Cu multumiri,

  6. Dar oare energia alternativa nu are si ea niste probleme?
    De exemplu pentru prelucrarea materialelor pentru produsul finit se foloseste energie si de multe ori ies substante poluante in urma procesului.
    Mai stiu si ca ai nevoie de o retea de curent specifica, si ca exista problema surplusului de energie, iar asta este super general spus pentru ca nu o sa iau fiecare varianta in parte sa explic avantaje si dezavantaje.
    Desi exista aceste probleme, este oare energia alternativa o solutie optima?
    Eu cred ca problemele acelea interconectate sunt in realitate de origine financiara, folosim un sistem financiar bazat pe consum. Ganditi-va putin ca la niste reactii in lant si luati fiecare element in parte.
    Eeste posibil si diferit, un sistem financiar bazat pe economii. Nu ne-au invatat foarte mult scolile despre asta, dar l-am avut o perioada pana sa renuntam la etalonul aurului si a functionat foarte bine, cu risipa redusa, cu ieftinirea produselor, cu fluctuatii mult mai mici in preturi, încurajând omul să cheltuie mai puțin pentru ca moneda lui creste in valoare o dată cu nr de produse si servicii adăugate.

  7. Felicitări pt tot ceea ce faceți cu aceasta emisiune și felicitări Irinei Marinov care a pus punctul pe i… As avea rugămintea către toți acești minunați oameni de știință să facă la fel…politicul e cel care decide prin urmare ar trebui să trimiteți un mesaj clar către populație legat de vot. Trebuie sa ne trezim cu toții, sa punem mâna sa verificăm orice informație de la TV sau din online și să nu ne mai lăsăm duși de nas de un partid sau altul. Votul e cel care poate aduce la conducere o clasă politica care ar putea acționa conform cu aceste timpuri pe care le trăim…Mult succes in continuare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *