Cum se naște un cutremur?

0
(0)

Se poate prevedea un cutremur, ce este acumularea de stres tectonic si ce se poate face în zonele cu risc ridicat de cutremur? Sunt doar cateva dintre intrebarile la care va raspunde in urmatoarea ora invitatul nostru in Deschis la Cercetare, Bogdan Enescu, profesor la departamentul de Geofizică al Universităţii din Kyoto, într-o discuție LIVE moderată împreună cu Ada Roseti miercuri de la ora 21.00. Dacă întrebarea pusă de tine e aleasă de Bogdan Enescu pentru a primi răspuns la începutul discuţiei, poți câștiga o carte de la Editura Humanitas.

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

9 Comments

  1. Felicitări pentru emisiuni și pt abonați câți mai mulți,când m-am abonat eu erau doar 90k iar acum 160,stiinta ar trebuii sa domine internetul,nu mizeriile tabloitizate.

  2. Romania sta foarte prost cu conolidarile cladirilor mai ales in Bucuresti. Ce fac politicienii? Nimic ca de obicei.
    Va fi un dezastru cu multe victime la urmatorul cutremur mare.

  3. Felicitări! Interesant tot ce a spus domnul! Nu este chiar un mister, cauza seismelor din Vrancea. În zona de curbura, se întâlnesc niște microplaci tectonice, legate de plăcile tectonice mai mari. Aici este și o zona de subducție, în sensul că microplacile dinspre zonele Moldova și Câmpia Română, se împing spre Carpații de Curbură și așa se formează stresul tectonic și seismele vrâncene, la adâncimi de 90-150 km.

  4. Felicitari Dl. Presura pentru emisiune! Sper sa nu va descurajeze numarul de vizionari !! Eu ma uit cu placere la fiecare video. Mi-ar placea ca asttfel de content sa fie in trending ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *