Lansare NASA 🚀 Urmareste LIVE lansarea sondei Lucy spre asteorizii troieni!

0
(0)

Maine dupa 12:15 sonda Lucy pleaca pentru 12 ani sa studieze asteroizii troieni, iar eu si Claudiu Tănăselia (parsec.ro) retransmitem lansarea LIVE (link in primul comentariu).

Asteorizii astia sunt speciali, orbiteaza in jurul Soarelui pe aceeasi orbita ca a lui Jupiter si sinctron cu el, la 60 de grade inapoi si 60 de grade inainte. Intr-un fel, duc trena miresei 🙂 Cu zeci de kilometri diametru, abia ii vedem azi in telescoape.

In 2025, cand ajunge la ei, Lucy ii va vedea de aproape, cu o camera superperfomanta si cu un spectrometru in infrarosu Nu va fi usor, pentru ca sonda va avea o viteza de aproape zece kilometri pe secunda atunci cand trece pe langa asteorizi, asa ca trebuie sa fie foarte pregatita la fotografiat! (in cei 12 ani, doar 24 de ore in total sunt cele in care se fotografiaza si masoara eficient asteroizii).

Mai intai Lucy viziteaza asteorizii din fata lui Jupiter, apoi se intoarce spre Pamant, face un “fly by” si se duce la asteroizii din spatele lui Jupiter. Unii, ca Eurybates, sunt gri si bogati in carbon, altii, ca Orus, sunt rosii si bogati in materiale organice. Si da, numele sondei e dat dupa scheletul lui Lucy, o femela care a trait cu 3 milioane de ani in urma.

Despre toate acestea, si altele, maine in direct pe www.youtube.com/presura si aici pe Facebook! Va asteptam!

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

8 Comments

  1. Domnule Presura, daca imi permiteti sa fac o legatura intre invitatia de a urmari lansarea NASA si invitatia de a citi cartea lui David Eagleman, voi ajunge la concluzia ca tot ceea ce vedem din lansarea NASA este doar un manunchi de radiatii luminoase cu diferite lungimi de unda care vor determina diferite grade de concentrare a ionilor de Na si K de pe membranele neuronilor afectati simtului vazului. Plictisitor!
    Glumesc, desigur :). Voiam doar sa scot in evidenta ca, fara interpretarea subiectiva, intreaga noastra viata poate fi explicata ca o banala serie de reactii chimico-electrice neuronale (cum declara autorul cartii "Creierul Povestea Noastra". Cu stima. Multumiri!

  2. D.le Presura. Cat de sanatoase sunt pt pamant aceste iesiri in spatiu, avand in vedere ca se strapunge stratul de ozon(care si asa este foarte subtire) si din cate stiu, acesta nu se mai reface? Sau ma mai avem asa ceva si la ce foloseste el?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *