Deschis la cercetare: Biodiversitate cu Lucian Pârvulescu
Urmareste intalnirea si castiga o carte de la Humanitas! Diseara la 21:00, pe https://www.youtube.com/watch?v=raFbm5-IJVU vorbim despre biodiversitate, cu Lucian Pârvulescu, in noua serie “Deschis la cercetare” moderata impreuna cu Ada Roseti.
Felicitări!
👩✈️👨✈️👩🚀👨🚀👨🎨👆👍
Ecologia este partea economiei care se ocupa cu exploatarea sustenabila a resurselor deci cea ce e promovat acum ca ecologie este de fapt o forma radicala a acesteia. Ca mai tot timpul calea de mijloc este cea corecta deci sa consideri mediul ca fiind doar o exploatare din care obtii profit este prea liberal si evident alunecarea pe panta excesului este doar o chestiune de timp iar sa privesti mediul ca pe un Dumnezeu de care nu ai dreptul sa profiti este un lux pe care si-l permite doat un pueril ascuns in spatele confortului lumii moderne bazat pe excese. Asta s-ar traduce prin faptul ca ai voie sa iei tot cea ce-ti trebuie din natura cu conditia ca pe viitor sa poti face acelasi lucru. Sigur, e mai costisitor, sigur este foarte greu, de fapt imposibil sa calculezi cu "acuratete matematica" impactul pe care activitatile tale-l au insa atata timp cat iti iei toate masurile de precautie esti indreptatit sa te bucuri de avantajul tau evolutiv. Sincer nu vad nimic gresit in a taia 100Ha de padure pe zi si sa le ard de dragul scanteilor focului de tabara atata timp cat pentru aceasta "aroganta" mi-am plantat propria padure iar dupa ce-o tai plantez alta la loc; sa nu uitam ca radacinile copacilor arsi vor inmagazina un plus de CO2 si cu padurea plantata in loc rezulta ca focul meu de tabara a avut o amprenta de carbon negativa(sigur daca as taia echivalentul a 100 de ha si doar cu conditia sa nu "tai la chel" acele 100Ha de padure care devine casa unor animale).
Cred totusi ca speciile au mai multa utilitate decat doar de dragul artei. Cred ca daca am valorifica de exemplu modalitatea prin care paianjenii fac panza de paianjen, vom avea haine extrem de rezistente, sau nu doar haine.
Din păcate procentajul de lipsă de cultură generală și simțul de responsabilitate, comoditate etc. etc. a foarte multor românii e foarte mare…”Las că merge și așa”. sau “toți fac la fel” sunt Sloganuri foarte populare la noi…
Flora și Fauna, s-ar regenera perfect și s-ar echilibra de la sine fără influența omului. Faptul că o specie se răspândește peste măsura, e numai omul răspunzător. Teoria lui, că orice specie dacă ar putea, la fel de destructiv s-ar comporta ca omul..Numai datorită influentei omului prin monocultură, îngrășăminte chimice, reducerea habitatelor etc. sau înmulțit exponențial marele/ viermi de copacii, ce pot distruge păduri întregi.