La ce ne folosește chimia și unde putem ajunge cu ajutorul ei?

0
(0)

Unde anume ne întâlnim cu chimia după ce terminăm școala? Ce rol are ea în încercarea omului de a trăi mai bine și mai mult? La ce ajută cercetările teoretice? Și: ce anume poate fi frumos la un compus chimic? La aceste întrebări și altele din același domeniu ne va răspunde Marius Andruh, profesor de chimie anorganică la Universitatea din București și vicepreședinte al Academiei Române, într-o discuție LIVE moderată împreună cu Ada Roseti miercuri de la ora 21.00, aici https://www.youtube.com/watch?v=fdN8dT1N4Ys />Dacă ai curiozități legate de chimie și locul ei în viețile noastre, pune o întrebare aici și, dacă întrebarea ta va primi răspuns în cadrul emisiunii, poți câștiga o carte de la Editura Humanitas.

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

9 Comments

  1. ma caznesc da sa dau indicii stiintifice….. deci avem oriunde in orice fotografie soatial cosmica avem in acest repet in aceasta sfera de un milimetru la un miliard la puterea n da … si scriu in acesta forma ce o aceptam spatialitatea in acest cub sau sfera.. si scriu ce fim doriti da oricare ce este pai ar putea fi chiar de este documentar da un t r e c u t da ca se prind matematicieni de astronomie….da … adus in prezentul da d a t pentru aceste fiinte subiecti ce in vizioneza deci orice sfera orice punctualitate o d e f i n e s t i din analiza a si chiar fotografie directa deci da a da pai inca matematici existente comfirma si textul da am dat exemplul cu filmul da elaborat in trecut dar pentru subiecti filmul este in al l o r prezent…da atit de simplu si usor este totul deci acum supermatematician de cosmica matematica te prinzi da acest mai este o fotografie spatiala si da analistica a cam cum da astea mariliiilili cam cum arata universul avind fotografiii directe a lor dar elaborate a n a l i s t i c. adica oricare punctualuiitate a oricarui milimetru a pulsat d e j a …. deci da analist matematician de e l a b o r a r i analisticie a cosmologiei da a e l a b o r a r i a milioane de fotografii d i r e c t e .

    Răspunde

    @romeolucianpopa6825

    @romeolucianpopa6825

    acum 1 secundă

    si deci acel desen ce…. la aratat domnul academician este si va deveni o stiinta u r i a s a… mult in viitror ,,,… scriu cam asa cu reamintesc si scriu cosmol9ogia aproe si cele maI Avansate manuale deci adica copilul ce nu are sapte ani impliniti da cam acest nivel este inca in astronomie dar scriu asa…… avem aceasta da punctualitate da de un milimetru la acesta cosmologie si fotografie da a n a l i s t i c a da asta este o fotografie a n a l i s t i c a …si scriu da ce scriu eventual veti intelge…. stinga da p u n c t u a l i t a t i de un milimetru la acesta fotografie a n a l i s t i c a da deci un fel si de si de ..aprmata matematicieni au da elaborat fotohtafia spatiala a n a l i s t i c a da… bun direct da punctualitatea milimetrul la di din un miliard da kj da ADICA FORTE UTIN IAR PATRAT DA DEVINE APOI CUB SAU ACUM DACA SCRIU CERC SI DEVINE S F E R A DA ..A ACESTOR MASURATORI DECI DA MILIMETRU SI IAR… MAI AVEM TOTUSI COSTANTE AVEM NISTE C O N S T A N TE DA EU CE SUNT MATEMATICIENI CONSTANTELE MAI A V E T I NISTE ELEMNTE PUSATORII DECI DACA SUNT PULSATORII NU MAI SUNT CONSTANTE DECI A C E S T E ELEMNTE DIN CELE MAI AVANSATE LUCRARI STIINTIGICE ..UNELE SPRE MAJORITATEA NU SUNT VALBILE SCRIU DECIT LA MILIARDUL DE SAU LA PUTEREA INCA UN MILIARD DE SFERA SAU CUB DA ACESTA PUNCTUALITATE DA SI MA OPRESC AICI.

  2. Salut Cristi.

    Dacă îţi aduci aminte când ţi-am spus că studiile în privinţa universului trebuiesc făcute pe cercetare în chimie?

    Domnul acesta tocmai ce a confirmat că teoria chimiei este fizică.

    Ghici ce, eu nu am studii de nici un fel în nici unul din domenii.

    Încă o dată se confirmă faptul că studiile sunt puerile atâta timp cât te rezumi cu stricteţe la cercetare.

    Dacă aş rezuma acest context aici, ar fi prea îndrăzneţ.

    Am s-o menţionez la nesfârşit.

    Fizică este doar formă de prezentare a unei altfel potential chimic, una neînţeleasa încă de cercetători.

    Tot acesta este motivul pt care ştiinţa a stagnat atât de mult, şi se afla în direcţii greşite.

    Dar tu nu, Batman, Batman.

    Dacă ţi-aş spune că se poate reproduce curentul prin chimie şi nu prin aşa-zisa aciditate?

    Vorbesc despre acel curent pur, care nu poate fi detectat de nici un aparat de măsură nici după consum.

    Dar tu nu, Batman, Batman.

  3. Geniale propunerile domnului academician de chimie folosita in viata de toate zilele! Manualele chiar ar trebui sa fie modificate ca sa aiba doar 10% din ce se invata acum dar sa fie cu multe filmulete cu explicatii practice si fascinante. Toti am retine mult mai mult din chimie si cu mult mai multa placere din atatia ani de studiu al chimiei!

  4. Puteti face o emisiune asemanatoare, in care sa fie invitat un matematician?
    O sugestie: matematicianul Liviu Ornea, de la Universitatea din Bucuresti!
    Va multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *